motivatierustsport

investeren jullie in preventie?

we krijgen steeds meer aandacht voor preventieve maatregelen. preventie is zoals vele weten vaak een kostenbesparende maatregel. dit gaat dan zowel om sociale als om financiële kosten. iemand die niet lekker in z’n fel zit functioneert op het werk minder en dat houdt niet op na werktijd. ook de gezinssituatie kan er invloed op hebben. stress en gezondheid houdt namelijk niet op bij de voordeur en neem je overal mee naartoe. het maakt geen onderscheid tussen werk en privé.

investeren in preventie is het middel om als organisatie maatschappelijk verantwoord te ondernemen. met oog voor de mensen die in jullie organisatie actief zijn. zij zijn immers het menselijke kapitaal van jullie organisatie. en aangezien het werk steeds meer kennis intensief wordt is het belang van goed functionerende, gezonde en gelukkige medewerkers nog belangrijker geworden. zeker nu we langer door moeten werken.

op dit moment wordt er circa 3% van ons zorggeld besteed aan preventie. en dat kan beter. een gezonde leefstijl kan je niet opdringen. mensen zullen door verschillende oorzaken kiezen voor de vaak makkelijke en snelle varianten. zo is het koken uit een pakje snel, makkelijk en eenvoudig. je hoeft even niet meer na te denken na een lange dag werken. wat we niet weten is dat in deze pakjes vaak veel zout zit. dat mensen dit doen is niet gek. als mensen thuis komen na een lange dag werken is een prefontale cortex behoorlijk gekrompen. dat is de plek in je hersenen waar je initiatief neemt, waar je creativiteit door wordt aangestuurd en waardoor je empathisch bent.

dat deel van je hersenen maakt ook dat je dat rondje met de hond gaan wandelen en niet op de bank ploft. uiteraard is dat laatste ook af en toe lekker. maar eventjes gedachteloos sporten is heel goed voor een mens. en dat sporten hoeft niet heel intensief te zijn. wij zijn een groot voorstander van zwemmen. omdat dit de belasting op lijf en leden beperkt. het is ook nog eens een mooi middel om afgesloten van omgevingsprikkels lekker even gedachteloos bezig te zijn. spreekwoordelijk is het een moment waarop je je brein even stofzuigt. uiteraard zijn er ook andere activiteiten die deze flow kunnen realiseren. samen kijken we wat het best bij je past.

bij sportvierentwintig helpen we mensen om dit in 6 weken voor elkaar te krijgen. een aanpassing in de levensstijl zonder hogere wiskunde. met persoonlijke aandacht en begrip voor de situatie. we vragen de organisatie om hier ook voor een periode van 6 weken in mee te gaan. werkt het niet naar wens dan stoppen jullie er na 6 weken mee. het risico is daardoor beperkt.

maar wat als het wel werkt?

mooi dan kunnen we samen op zoek gaan naar een structurele oplossing. wij geloven in een win-win situatie. als iets goed is voor de organisatie dan is het ook goed voor de medewerker en vice versa. meer weten over een structurele oplossing bekijk dan www.werkvierentwintig.nl

willen jullie investeren in preventie? neem dan contact met ons op >> info@sporvierentwintig.nl

NB: voor organisatie die een langere periode willen is er het voordelige premium programma.